Това е една от перлите сред веган рецептите ни, защото съчетава едни от любимите ни съставки. Изключително вкусна, свежа и лесна за приготвяне. Опитай я и сме сигурни, че и на теб ще ти хареса!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
30 минути
kJ/kcal:
1624/388
Съставки за тамари сос
4 ч.л. картофоено нишесте
4 ч.л. вода
4 с.л. сладко бяло вино
200 мл зеленчуков бульон
1 с.л. сок от консерва сладка царевица
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сусамово олио
Съставки за киша
240 г едамаме (без шушулките)
50 г сладка царевица от консерва
400 г тофу
20 г джинджифил
4 с.л. панко брашно
5 с.л. картофено нишесте
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. мазнина
Приготвяне
- За Тамари соса смесете картофеното нишесте с 4 ч.л. вода. В тенджерка сложете Kikkoman безглутеновия соев сос Тамари, бялото вино, зеленчуковия бульон, водата от консерва сладка царевица и захарта и оставете да заври. След това добавете нишестето и нека заври отново. Накрая добавете сусамовото олио.
- За киша бланширайте едамамето и отцедете добре. Отцедете и царевицата, нека и тофуто е максимално сухо. Обелете джинджифила и го настържете. Смесете тофуто, джинджифила, панко брашното, нишестето, солта и захарта в купа. След това добавете едамамето и царевицата и разбъркайте леко.
- Загрейте мазнината в тиган. Сложете готварски рингове в тигана, след което изсипете във всеки от сместа за киша. След известно време махнете ринговете и с дъното на лъжица внимателно разстилете сместа във всеки от ринговете. Оставете за около 4-5 минути на средно горещ котлон. Обърнете кишовете с шпатула и ги запържете и от другата страна за още 3-4 минути.
- Сложете по 2-3 киша в чиния, залейте с Тамари соса и сервирайте.