Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Kj/kcal
3023/722
Съставки за заливката
50 г кафява захар
75 мл сладкарска сметана
75 г масло
Приготвяне
- За заливката сложете всички съставки без Kikkoman естествено ферментирал соев сос в тиган на средно загрят котлон и след като се разтопят, увеличете температурата на котлона. След като сместа заври, махнете тигана от котлона и след около 5 минути добавете соевия сос.
- За пралината в тиган сложете 3-4 с.л. вода и добавете пудрата захар. Загрейте постепенно и изчакайте захарта да покафенее. Махнете от котлона преди да заври.
- Изсипете сместа върху хартия, която не пропуска мазнина и отгоре поръсете лешниците. Оставете да изстине.
- Когато е абсолютно изстинало и втърдено, натрошете го на парчета.
- Сервирайте мелбата, като в подходяща чаша по избор сложите първо ваниловия сладолед, добавите от заливката, после парченца брауни или мъфин и накрая парченца пралина.