fbpx
мелба сладолед

Мелба с брауни и лешникова пралина

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Kj/kcal

3023/722

Съставки

  • 8 лъжици за сладолед ванилов сладолед

  • 1 шоколадово брауни или 1 шоколадов мъфин

Съставки за заливката

Съставки за пралина

  • 150 г пудра захар

  • 100 г натрошени лешници

Приготвяне

  • За заливката сложете всички съставки без Kikkoman естествено ферментирал соев сос в тиган на средно загрят котлон и след като се разтопят, увеличете температурата на котлона. След като сместа заври, махнете тигана от котлона и след около 5 минути добавете соевия сос.
  • За пралината в тиган сложете 3-4 с.л. вода и добавете пудрата захар. Загрейте постепенно и изчакайте захарта да покафенее. Махнете от котлона преди да заври.
  • Изсипете сместа върху хартия, която не пропуска мазнина и отгоре поръсете лешниците. Оставете да изстине.
  • Когато е абсолютно изстинало и втърдено, натрошете го на парчета.
  • Сервирайте мелбата, като в подходяща чаша по избор сложите първо ваниловия сладолед, добавите от заливката, после парченца брауни или мъфин и накрая парченца пралина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *