Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
200 г сьомга
1 глава лук
80 г бяла ряпа
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. олио
чили или шичими тогараши
Приготвяне
- Нарежете сьомгата на мини пържолки и я осолете. Нарежете чесъна на колелца и го запържете леко. Нарежете на ситно ряпата и я смесете с Kikkoman соев сос Ponzu цитрус – сосът за топване е готов.
- Загрейте олиото на висока температура и запържете рибата равномерно от всяка страна на парчето месо (целта е вътрешността да остане максимално сочна).
- Оставете рибата да изстине. Гарнирайте с чесъна, поръсете с чилито и сервирайте със соса от ряпа и Kikkoman соев сос Ponzu цитрус.