Детайли
Порции
4
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
1 час
необходими продукти
700 г свинско филе
2 с.л. кориандър на зърна
1 ½ ч.л. зърна черен или зелен пипер
1 ½ ч.л. кимион на зърна
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. горчица
1 с.л. зехтин
Необходими продукти за гарнитурата
2 с.л. зехтин
3 глави червен лук, нарязан на кубчета
250 г гъби печурки, нарязани на кубчета
1 ч.л. суха мащерка
4 с.л. Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари
1 ч.л. кафява захар
Приготвяне
- Отстранете мазните части от свинското месо, ако има такива. В хаванче стрийте зърната кориандър и пипер. Ако нямате хаванче, можете да го направите в найлонов плик, използвайки готварски чук или точилка. Изсипете подправките в малка купа и към тях добавете кафявата захар и горчицата.
- Намажете свинското месо със зехтина и го покрийте със сместа от подправки. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
- Сложете месото в тава, добавете останалата част от зехтина и гответе до момента, в който е готово.
- Докато месото се готви, пригответе гарнитурите. Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и гответе на ниска температура, докато лукът омекне. Добавете гъбите и мащерката и гответе за още 5 минути. Изсипете безглутеновия соев сос Тамари, добавете 3 с.л. вода и кафявата захар и гответе за още 10 минути, докато сосът стане гъст и лепкав.
- За да направите пюрето, сварете пащърнака и картофите. След като са готови, изсипете водата и добавете млякото. Когато то заври, махнете съда от котлона и намачкайте зеленчуците, докато добавяте и зехтина.
- Сервирайте свинското месо на парчета, гарнирано със зеленчуците и пюрето.