fbpx

13 за щастие с Теди Титова

Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?
Всичко започна преди около 10 години. След тежък работен ден само времето в кухнята ми помагаше да се откъсна от стреса. След това се появи дъщеря ми Рая и готвенето стана моят начин да съчетавам всичко в дома.

Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?

Да доста е дълъг, почти десетгодишен извървян път – не е никак малко време и опит.

Кой е най-големият ти учител в кухнята?

Всъщност, най-големият ми учител съм самата аз. Постоянно си поставям цели и идеи и се уча от грешките, които допускам, за да направя следващото ястие още по-вкусно от предишното.

Има ли вкусната рецепта тайна?

Няма тайна, аз нямам тайни в кулинарията. За да се получават рецептите на хората, които ги приготвят, не трябва да има тайни в рецептите.

Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?

Бих казала, че зависи от проблема на ястието. Дали е пресолено, дали е кисело, сладко, така че според проблема на ястието се избира и подправката.

Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?

Обичам соев сос, а по-добър от соевия сос Kikkoman не съм срещала. Обичам Пиле Терияки.

Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?

Мисля, че не. С времето се научих да пробвам различни ястия и да се опитам да ги приготвя и аз.

Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?

С времето установих, че мотото „Любовта на мъжа минава през стомаха“ си е истина. Вкусната храна, споделена с любимия човек и в компанията на точното питие, е тайната на щастливата връзка.

Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?

Като приготвя любимите му домашни вкусотии.

Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?

Приятна компания, вкусна храна и подходящо питие.

Как се задържа интересът на хората толкова време?

Когато човек е себе си, споделя какво го вълнува, усмихва и натъжава, той показва, че е истински. Постоянно търся мнението на хората за рецептите, които предлагам.

С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?

Това вече е доста интересно. Сигурно щях да съм учител по комуникационна техника и технологии.

Сподели 3 неща, които не знаем за теб.

Имам страх от високото. Не мога да шофирам автомобил. Не обичам да гладя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.