Детайли
Порции
4
Време за подготовка
20 минути
Време за приготвяне
1 час и 10 минути
Калории
485 kcal
необходими продукти
500 г кайма смес
черен пипер
100 г чоризо, нарязано на кубчета
2 глави кромид лук, нарязан на много ситно
1 зелена чушка, нарязана на ситно
3 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 пръчица канела
1 дафинов лист
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сух риган
800 г домати от консерва
1 консерва червен фасул
1 ч.л. доматено пюре
200 мл телешки бульон
3 ч.л. соев сос Kikkoman
1 ч.л. захар
20 г черен шоколад, настърган
Приготвяне
- Подправете каймата с черния пипер и я запържете на малки парченца в тиган. Оставете настрани.
- Изпържете чоризото и към него добавете лука, чесъна и зелената чушка. Гответе още 3-4 минути. Добавете кимиона, канелата, дафиновия лист, червения пипер и ригана и гответе за 1-2 минути.
- Върнете каймата в тигана заедно с доматите, червения фасул, доматеното пюре и бульона. Покрийте с капак и гответе на ниска температура за поне един час.
- Малко преди края на готвенето добавете соевия сос, захарта и натуралния шоколад.
- Сервирайте с варен ориз, свеж магданоз и настъргано сирене по желание.