fbpx

Свинско месо с люта горчица

След горещия юнски уикенд започвам седмицата обнадеждена и с голямо желание за кулинарни авантюри. Днешната рецепта е със свинско месо, на някой може да му се стори сложничка, но аз бих казала, че по-скоро изисква повече внимание, време и търпение. Резултатът си заслужава. Основните герои в нея са свинско месо, Кикоман соев сос и люта горчица.

Продукти:
500 г свински ребра или вратsoev-sos-normal
300 мл саке или бяло вино
6 с.л. захар
120 мл Кикоман  соев сос
2 скилидки чесън
1 парче джинджифил, около 4 см.
2 с.л. олио
20 г средно люта горчица
200 г спанак
60 г зелен фасул

Начин на приготвяне:
Първо, трябва да направим бульон от 80 мл вода, саке, захар и соевия сос. Оставяме сместа да заври. Обелваме чесъна и джинджифила и ги добавяме в бульона.

Нарязваме месото на квадратни парчета с големина 5-6 см и го изпържваме на висока температура от всички страни, като отвътре то трябва да остане сурово. Измиваме месото под вода, така че да падне излишната мазнина. Изсипваме го в бульона и го варим в тенджера под налягане за 40-45 минути. Оставяме го в хладилника да престои една нощ.

С лъжица отстраняваме мазнина от повърхността на бульона и изваждаме парчетата месо. Прецеждаме бульона и отново го затопляме. Пак махаме мазнината, пак го прецеждаме. Овкусяваме го с горчица.

Измиваме и бланшираме спанака и зеления фасул.  Сервираме свинското със зеленчуците. За финал поливаме порцията с малко сос.

Какво да сложим за компания на тази пикантно очарователна гозба? Предлагам това да бъде:

Салата от портокали и моркови в стил “Кикоман”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *