Мисля, че отдавна не съм писала за суши, нали 🙂 А знам, че вие, моите читатели обичате много суши. Знаете, че японската национална кухня е само суши, но това японско национално ястие е най-популярно сред туристите и любителите на японската култура. Затова днес ще си говорим за суши фото маки. Пълнежът му е съставен от 3 различни цветни съставки, обикновено вегетариански, но може да включва риба и яйца.
Необходими продукти:
3 листа водорасли нори
1 малка купичка вода с разтворена в нея 1 с.л. оризов оцет
2-3 с.л. уасаби
100 г сашими сьомга, нарязана на 1.5 см тънки ленти (парчетата сурова риба се наричат сашими)
3 -6 лентички моркови
3-6 лентички краставица
3-6 лентички японска ряпа
¼ ч.ч. или 60 мл Кикоман соев сос
Начин на приготвяне:
Предварително сваряваме ориза по начина, показан в това видео. Можете да си припомните и това видео за суши техниките.
Слагаме част от него върху лист нори, който сме сложили върху бамбуковата подложка. Подправяме го с оризовия оцет. Върху него слагаме лентите риба и зеленчуци. Навиваме стегнато и нарязваме рулото на малки парчета. Суши фото маки е готово! Сервираме с купичка с Кикоман соев сос.
Да приготвим суши фото маки в понеделник! Какво по-добро начало за седмицата от това 🙂