Нали помните, че салатата може да замести основното ястие – особено, когато се състои от повече продукти, и не само от зеленчуци. Понеделникът по традиция е труден ден – като начало на работната седмица. Затова днес избрах за вас една бърза, лесна, вкусна, засищаща, цветна, ориенталска салата с риба и с японското участие на Кикоман Терияки марината.
Необходими продукти:
450 г филе от риба тон
4 с.л. Кикоман Терияки марината
450 г картофи
225 г малък зелен боб, бланширан
1 връзка пресен лук, нарязан
30 г черни маслини
8 чери домати
3 твърдо сварени яйца, разрязани наполовина
50 г бейби спанак
1 с.л. горчица
сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Слагаме филето от риба тон в неметална купа и го мариноваме с Кикоман Терияки марината за 20 минути.
Междувременно сваряваме картофите. След 15-20 минути прибавяме към тях зеления боб, за да се свари и той. Варим още около 10 минути. Изцеждаме зеленчуците от водата и ги слагаме в голяма купа /обелваме картофите и ги нарязваме на едри парчета/. Добавяме пресния зелен лук, маслините, доматите, яйцата и спанака и разбъркваме добре. За да запазим салатата топла, я покриваме с кърпа.
Изпичаме на грил тиган филетата от риба тон по 2 минути от всяка страна. Сипваме в тигана останалата марината с горчицата и лимоновия сок и готвим още 2 минути.
Сипваме салатата в купички и отгоре разпределяме рибата.
Сервираме с усмивка! Задължително
За любопитните припомням още: Бързи кюфтета с риба тон