Червеното означава енергия. Първо се храним с очите, след това с устата. Тази есенна супа с цвекло ще ни ободри, нахрани и витаминизира. Да я сготвим заедно, подправена с истинския соев сос – Кикоман. Не пропускайте да участвате в есенния фотоконкурс – Kikkoman, естествено! – очакват ви чудесни награди!
Продукти:
500 г цвекло
1 глава лук
2 с.л. зехтин
850 мл зеленчуков бульон
3 с.л. Кикоман соев сос
черен пипер
125 мл бита сметана – готварска сметана, разбита с миксер и с малко ванилия до гъст крем
125 г бекон на тънки резени, а след това нарязани на кубчета
магданоз/копър за украса
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и го сваряваме в малко вода. Прецеждаме цвеклото, като запазваме бульона. Обелваме лука и го нарязваме на кубчета.
Загряваме зехтина в тенджера и запържваме лука. Прибавяме свареното цвекло и го запържваме за кратко. Наливаме зеленчуковия бульон и малко от водата, в която е вряло цвеклото и оставяме да ври 15 минути. Пасираме супата с пасатор. Подправяме с черния пипер и Кикоман соевия сос. Сипваме сметаната и отново пасираме.
Сервираме супата в купички, поръсена отгоре с парчета бекон на кубчета. Завършваме порцията с клонче магданоз или копър.
Добър апетит!
Към супата за още по-засищащ обяд може да сготвим още: Китайски палачинки с Кикоман сос