fbpx

Класическо сладко-кисело пиле

Покрай новите рецепти, винаги се връщаме към добре познатото старо – като това класическо сладко-кисело пиле! Вие може да го направите още довечера, защото не отнема много време и през уикенда като прекрасна изненада за цялото семейство. Месото и зеленчуците може да варират в зависимост от това какво имате в хладилника. Имайте предвид и тази рецепта, докато търсите вдъхновение за участие в новия ни есенен фотоконкурс “Kikkoman, естествено!“.

Продукти:
2 с.л. олиоsoev-sos-normal
2 броя пилешки гърди без кожа, нарязани на парчета
1 глава лук
2 скилидки чесън, пресовани
1 червена и 1 жълта чушка, нарязаи на кубчета
100 г бейби царевица от консерва, разрязани на две половини
2 с.л. кетчуп
2 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. светъл винен оцет
2 с.л. захар
2 с.л. царевично брашно
парче пресен джинджифил – около 2 см., настърган на ренде
227 г ананас от консерва, на парчета, отцедени, но запазваме сока
1 с.л. доматено пюре – по желание
300 г ориз, приготвен според инструкциите на опаковката

Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в голям уок или друг тиган. Изсипваме пилешкото и го изпържваме от всички страни. Добавяме лука и чесъна и готвим още няколко минути, като разбъркваме. Прибавяме чушките, бейби царевичките и готвим още 3-4 минути.

Приготвяме соса като смесваме в купичка кетчупа, Кикоман соевия сос, оцета, захарта и царевичното брашно.

Към продуктите в тигана прибавяме джинджифила и отцедения ананас, а веднага след тях изливаме соса. Разбъркваме много добре.

Междувременно смесваме сока от консервата ананас с малко вода или бульон, така че да се получи общо количество около 300 мл. Изливаме и него в тигана. Захлупваме тигана с капак и оставяме ястието да къкри около 10 минути, като периодично го разбъркваме. Ако цветът на ястието ни се стори блед, добавяме доматеното пюре.

Сервираме пилето с ориз или нудъли.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *