Сезонът е отличен за класическия вкус на пълнени чушки! В днешния #MeatlessMonday ти предлагаме страхотна рецепта, подсилена със свежия аромат на Kikkoman PONZU цитрус, тиквички, кориандър и уникален босилеков сос. Не ти остава нищо друго, освен да пробваш!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
35 минути
Калории
2836 kJ / 678 kcal
Съставки
2 зелени чушки
2 жълти чушки
1 с.л. зехтин
1 малка тиквичка
170 г чери домати
300 г сготвен адзуки боб
50 г сирене чедър
1 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
2 с.л. накълцан див лук
черен пипер
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. смлян кориандър
Съставки за босилеков сос
1 щипка пресен босилек
3 с.л. зехтин
1 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
1 скилидка чесън
Приготвяне
- Загрейте фурната на 200 °C. Разрежете чушките на две по дължина и ги почистете от семките. Нарежете тиквата на кубчета от около 1 см. Загрейте зехтина в тиган и задушете тиквичките за 2-3 минути, докато омекнат. Добавете чери доматите и запържете още за около минута.
- Смесете боба адзуки и сотираните зеленчуци в купа. Добавете нарязания див лук, подправките и Kikkoman PONZU цитрус. Напълнете чушките с готовата плънка, като я разпределите равномерно във всяка чушка. Отгоре се поръсва настърган кашкавал. Печете в предварително загрятата фурна за 25-30 минути, докато чушките омекнат и плънката леко се зачерви.
- Докато чушките се пекат, пригответе босилековия сос. Пасирайте босилека, зехтина, Kikkoman PONZU цитрус и счукания чесън в блендер или кухненски робот, докато сместа стане гладка. Преди сервиране залейте печените чушки със соса.
- СЪВЕТ: бобът адзуки може да бъде заместен с червен, черен или пинто боб.