fbpx

Пълнени чушки с боб адзуки

Сезонът е отличен за класическия вкус на пълнени чушки! В днешния #MeatlessMonday ти предлагаме страхотна рецепта, подсилена със свежия аромат на Kikkoman PONZU цитрус, тиквички, кориандър и уникален босилеков сос. Не ти остава нищо друго, освен да пробваш!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

35 минути

Калории

2836 kJ / 678 kcal

Съставки

  • 2 зелени чушки

  • 2 жълти чушки

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 малка тиквичка

  • 170 г чери домати

  • 300 г сготвен адзуки боб

  • 50 г сирене чедър

  • 1 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 2 с.л. накълцан див лук

  • черен пипер

  • 1 ч.л. сух риган

  • 1 ч.л. смлян кориандър

Съставки за босилеков сос

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 200 °C. Разрежете чушките на две по дължина и ги почистете от семките. Нарежете тиквата на кубчета от около 1 см. Загрейте зехтина в тиган и задушете тиквичките за 2-3 минути, докато омекнат. Добавете чери доматите и запържете още за около минута.
  • Смесете боба адзуки и сотираните зеленчуци в купа. Добавете нарязания див лук, подправките и Kikkoman PONZU цитрус. Напълнете чушките с готовата плънка, като я разпределите равномерно във всяка чушка. Отгоре се поръсва настърган кашкавал. Печете в предварително загрятата фурна за 25-30 минути, докато чушките омекнат и плънката леко се зачерви.
  • Докато чушките се пекат, пригответе босилековия сос. Пасирайте босилека, зехтина, Kikkoman PONZU цитрус и счукания чесън в блендер или кухненски робот, докато сместа стане гладка. Преди сервиране залейте печените чушки със соса.
  • СЪВЕТ: бобът адзуки може да бъде заместен с червен, черен или пинто боб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *