fbpx

Пълнен лук в беконова обвивка (видео)

Пълнен лук в беконова обвивка на скара! Не само звучи страхотно, но е и безкрайно вкусно предястие, което се приготвя лесно и бързо. Може да го направите на грил, както и на скара. Крайният резултат е гарантиран от класическия умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 човека

Време за приготвяне

20 минути

Време за готвене

30 минути

Съставки

Приготвяне

  • Подгответе 4те глави лук, като разрежете всяка на две половини, отделите част от вътрешността, а външните обвивки запазите, за да го напълните с плънката.
  • Плънка: омесете каймата с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, нарязаните лук и пресен лук и черния пипер и омесете добре, за да стане еднородна смес.
  • Напълнете всяка половинка лук с плънката и “затворете” две по две половинките, така че да получите 4 глави пълнен лук.
  • Обвийте всяка напълнена глава лук с няколко ивици бекон – средно по 4 на глава лук, и закрепете с шишче за скара.
  • Марината: пригответе маринатата от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, зехтина, водата и меда.
  • Сложете на скара / грил главите лук, като периодично мажете обилно с маринатата от всички страни. Печете около 30-35 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *