Пълнен лук в беконова обвивка на скара! Не само звучи страхотно, но е и безкрайно вкусно предястие, което се приготвя лесно и бързо. Може да го направите на грил, както и на скара. Крайният резултат е гарантиран от класическия умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 човека
Време за приготвяне
20 минути
Време за готвене
30 минути
Съставки
4 големи глави лук
500 г мляно месо
2 с.л. нарязан на ситни кубчета лук
1 с.л. нарязан пресен лук
млян черен пипер
15 ивици бекон
15 шишчета за скара
1 с.л. зехтин
1 с.л. вода
1 с.л. мед
Приготвяне
- Подгответе 4те глави лук, като разрежете всяка на две половини, отделите част от вътрешността, а външните обвивки запазите, за да го напълните с плънката.
- Плънка: омесете каймата с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, нарязаните лук и пресен лук и черния пипер и омесете добре, за да стане еднородна смес.
- Напълнете всяка половинка лук с плънката и “затворете” две по две половинките, така че да получите 4 глави пълнен лук.
- Обвийте всяка напълнена глава лук с няколко ивици бекон – средно по 4 на глава лук, и закрепете с шишче за скара.
- Марината: пригответе маринатата от естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, зехтина, водата и меда.
- Сложете на скара / грил главите лук, като периодично мажете обилно с маринатата от всички страни. Печете около 30-35 минути.