fbpx

Много повече от зърно соя

Соевите зърна съдържат в себе си много сила и вкус. През последните години вегетарианството и веганството направиха соята изключително популярна и стимулираха продажбите на продукти на базата на соя по целия свят, здравословните ѝ качества обаче също играят важна роля. Соевите зърна съдържат много голямо количество протеини и имат голям принос за балансираната диета.

Не е изненадващо, че все по-голям брой продукти на базата на соеви зърна намират място по рафтовете на супермаркетите и магазините, защото те могат да предложат много. Богати на калий, магнезий, желязо и цинк, те съдържат и голямо количество протеини. 100 г соеви зърна доставят около половината от дневните ни хранителни нужди. Те са и чудесен източник на витамини В и Е. Към всичко това прибавяме факта, че са с много ниско съдържание на калории, без глутен и без лактоза.

След като ви разказахме за полезните качества на това бобово растение, изобщо няма да ви изненадаме, че неговите положителни страни се прехвърлят и в соевия сос Kikkoman, чиято основна съставка е то.

Качественият соев сос се приготвя от вода, соеви зърна, сол и пшеница и се използва за подправяне на различни видове храни в различните световни кулинарии. В основата на производството на соевия сос Kikkoman е бавният процес на естествена ферментация, чрез който се постига високото качество и неповторимия вкус.

Можете да идентифицирате соевия сос Kikkoman много лесно по неговите отличителни характеристики: уникален тъмен цвят, умами вкус и комплексен букет от аромати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *