Детайли
Порции
4
Време за маринова
15 минути
Време за приготвяне
10 минути
Калории
176 kcal
необходими продукти за 4 порции:
250 г пилешки гърди
1 ч.л. сусамово олио или обикновено
1 с.л. зехтин
няколко скилидки чесън, нарязани на ситно
парче джинджифил с големина около 2.5 см, настъргано много фино
2 с.л. соев сос Kikkoman
щипка черен пипер
2 с.л. вода
Приготвяне
- Нарежете пилешкото месо на тънки ивици и го начукайте леко с кухненски чук. Намажете парчетата месо със сусамовото олио и оставете настрана за 15 минути.
- Загрейте тиган, добавете зехтина и запържете в него чесъна и джинджифила до светлокафяво. Добавете пилешкото месо. Пържете и разбърквайте в продължение на 2 минути, след което добавете всички подправки без водата.
- Разбъркайте и пържете още около минута, за да може подправките да се абсорбират добре от пилешкото месо.
- Добавете вода и разбъркайте добре. Оставете на котлона за още 2 минути.