fbpx

От шеф Петър Михалчев: Омлет със спанак и гъби

Детайли

Порции

1

Време за приготвяне

30 минути

необходими продукти:

  • 3 яйца

  • 10 мл соев сос

  • 1 г черен пипер

  • 20 г масло

  • 50 г спанак

  • 40 г гъби

Приготвяне

  • Яйцата се оставят на стайна температура, след което се отделят от черупките. Добавя се соевият сос и се разбъркват добре.
  • Спанакът се измива и се нарязва на ситно. Гъбите се почистват и се нарязват на ситно. Всичко се добавя към разбитите яйца и се разбърква.
  • Маслото се разтопява в незалепващ тиган, след което се изсипва сместа за омлета, овкусява се със сол и черен пипер.
  • Готви се на ниска температура и се подвива от едната страна до получаването на руло.
  • Готовият омлет се поднася върху микс от листни зеленчуци.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.