fbpx

Соев сос и десерти: любов от пръв поглед

Някога мислили ли сте си да приготвите десерт със соев сос? Ако не, сега е моментът да опитате, защото комбинацията на сладко със солено ще ви изненада приятно.

Соевият сос е универсална подправка, използвана в широк спектър от азиатски ястия. Създаден от продължителна ферментация на соя и пшеница, той има богат вкус и отличителен аромат. Въпреки соления си вкус соевият сос отдавна се радва на широк интерес в сладкарството, съчетан с шоколад и други сладки продукти. Комбинацията от захар и соев сос отдавна не се смята за екзотична сред десертите и привлича все повече почитатели.

Когато решите да експериментирате в кухнята обаче, уверете се, че използвате качествен продукт като соевия сос Kikkoman, който не съдържа допълнителни оцветители, изкуствени овкусители и ГМО.

Предлагаме ви рецепта за шоколадово брауни с карамел и соев сос. С нея ще се убедите, че комбинацията на сладко със солено е изключително сполучлива, особено когато говорим за шоколад, карамел и соев сос – не само в едно изречение, но и в една порция.

Предизвикваме ви и да залеете сладоледа си със соев сос. Звучи толкова налудничаво, но всъщност сами ще се убедите, че работи в полза на вкуса. Защо е така? Соевият сос притежава уникалното качество да засилва вкусовите качества на всички останали съставки в конкретното ястие, дори когато пред себе си имате купичка със сладолед. Препоръчваме ви да опитате комбинацията на сладолед ванилия със заливка от соев сос и ви обещаваме, че ще изпитате съвсем непознато вкусово изживяване. А по-смелите могат да съчетаят и с други видове.

Соевият сос се комбинира успешно и с цитруси. Уикендът би бил още по-хубав с един домашно приготвен плодов кейк. Със своя лимонов вкус PONZU цитрус соев сос на Kikkoman успешно се съчетава в сладкиш с кафява захар и цитруси, например. Без да се натрапва, соевият сос не само балансира вкуса на сладко и солено, но и добавя една неустоима карамелена коричка на вашия десерт.

Накрая на тази статия завършваме не с щипка сол, а с няколко капки соев сос – за по-добър вкус 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *