fbpx

Едно различно меню за Коледа

Коледа се приближава и аз няма как да не отворя дума за празничното меню в японски дух. Миналата седмица Ирен Ямами ни разказа за традициите в ястията на Нова година, а днес ще си поговорим пак за японски рецепти, които можем да сготвим у дома за радост на нашето семейство и приятели.

Главен герой в празничните ястия е месото, а зеленчуците и ориза играят поддържаща роля. И все пак, някои правят крачка встрани от традицията и избират други рецепти. Разбира се, най-важното е празничното настроение да личи, дори да блика от тържествената трапеза. Затова нека вложим цялото си старание в готвенето и декорацията.

Предлагам ви 9 превъзходни рецепти, с които да посрещнем Коледа или Нова година. Има за всекиго по нещо: месо, риба, ориз, зеленчуци, нудъли и напитка.

Терияки бадеми за парти

Блъди Мери по японски

Вегетарианско Темаки

Суши лодки с ролца от раци

Зеленчукови нудъли в уок тиган

Коледна гъска с печени ябълки и соев сос

Свински филета с джинджифилов сос

Пилешки шишчета “Японска фантазия”

Азиатски кюфтета

 Шоколадови мини кексчета с карамелен… соев сос

Пожелавам ви Щастлива Коледа и много настроение с весела компания!

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *