Коледа се приближава и аз няма как да не отворя дума за празничното меню в японски дух. Миналата седмица Ирен Ямами ни разказа за традициите в ястията на Нова година, а днес ще си поговорим пак за японски рецепти, които можем да сготвим у дома за радост на нашето семейство и приятели.
Главен герой в празничните ястия е месото, а зеленчуците и ориза играят поддържаща роля. И все пак, някои правят крачка встрани от традицията и избират други рецепти. Разбира се, най-важното е празничното настроение да личи, дори да блика от тържествената трапеза. Затова нека вложим цялото си старание в готвенето и декорацията.
Предлагам ви 9 превъзходни рецепти, с които да посрещнем Коледа или Нова година. Има за всекиго по нещо: месо, риба, ориз, зеленчуци, нудъли и напитка.
Зеленчукови нудъли в уок тиган
Коледна гъска с печени ябълки и соев сос
Свински филета с джинджифилов сос
Пилешки шишчета “Японска фантазия”
Шоколадови мини кексчета с карамелен… соев сос
Пожелавам ви Щастлива Коледа и много настроение с весела компания!