Ако спанакът е сред любимите ти зеленчуци, то тази класическа японска супа също ще се превърне в любимо ястие. Трябват ти само 40 минути за 4 порции. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
40 минути
Калории
386 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
200 г спанак
1 кромид лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с.л. олио
5-6 с.л. соев сос Kikkoman
1 с.л. сухи подправки
4 с.л. саке (може да се замени с бяло вино)
800 мл пилешки бульон
200 г свинско филе
200 г нудли
2 стръка пресен лук
Приготвяне
- Измийте листата спанак. Обелете и нарежете на ситно главата кромид лук и чесъна. Нарежете на тънки ивици лютата чушка, като преди това отстраните семките.
- В дълбок тиган загрейте олиото и запържете лука, докато омекне и придобие златист цвят. Добавете чесъна, лютата чушка и сухите подправки. Оставете за минута. Добавете соевия сос Kikkoman, сакето или бялото вино и пилешкия бульон. Оставете на котлона за 10 минути.
- Междувременно нарежете свинското филе на ивици и сварете нудлите според указанията на пакета. Добавете месото и нудлите към врящата смес и оставете да се приготви. Измийте пресния лук и го нарежете на малки кръгчета. Използвайте го за поръсване при сервиране.