fbpx

Почти по японски: тиквички, патладжан и кайма

За вкусното ястие винаги ще се намерят ценители. Ако сте гости, незабравяйте да похвалите готвача, ако сте готвач – бъдете на ниво, дръжте се на висота, обяснявайте на компанията какво и как сте приготвили и ще трябва да им сипвате допълнителна порция. А тази вкусна рецепта днес – Тиквички с патладжан и кайма – приготвих с Кикоман соев сос.

Продукти:
250 г тиквички
250 г патладжан
300 г кайма
5 с.л. Кикоман соев сос
10 г картофено нишесте
30 мл вода
растително масло за пържене

Начин на приготвяне:

За соса болонезе размесваме в купичка картофеното нишесте във вода. Загряваме олиото в тиган и изпържваме каймата. Добавяме сакето и чакаме да кипне. Добавяме бульона, соевия сос Кикоман и захарта. Оставяме да кипне. Обираме пяната и излишната мазнина. Сгъстяваме соса с картофеното нишесте.

Нарязваме патладжаните на парченца с големина около 2 см. Същото правим и с тиквичките. Може да ги нарежете и на кръгчета – както пожелаете. Загряваме олиото и ги изпържваме.

Сервираме тиквичките и патладжана със соса. Посипваме с нарязан зелен лук на кръгчета.

Добър апетит!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.