Една обикновена, семпла, често сервирана картофена салата може да се преобрази в съвсем различно ястие. Това ще направим с помощта на интересен сос. Той ще й придаде и екзотична японска нотка, благодарение на Кикоман соевия сос.
Продукти:
800 г картофи
парче колкото орех масло
1 с.л. сусамово олио
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
2 стръка зелен лук
сокът на 1 лимон
1-2 с.л. оризов оцет
2-3 с.л. соев сос Кикоман
3 с.л. нарязани ситно листа от кориандър
Сваряваме картофите и ги оставяме ги да изстинат.
Междувременно загряваме в тиган сусамовото масло и олиото. Запържваме в него джинджифила и зеления лук, добавяме лимоновия сок, оризовия оцет, соевия сос и кориандъра. Поливаме с получения сос нарязаните картофи.
Да ви е вкусно, сладко и приятно хапването!
Препоръчвам към картофите:
Мариновано пилешко с бърза соева туршия от моркови