fbpx

Пиперени пилешки крилца

Детайли

Порции

4 човека

Време за мариноване

180 минути

Време за готвене

35 минути

kJ/kcal

3612/864  

Съставки

  • 2 кг пилешки крилца

  • сол

Съставки за маринатата

Съставки за веджи кускус и чили йогурт

Приготвяне

  • Гответе пилешките крилца в тиган с вряща подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете да се охлади малко. Пригответе маринатата, като измиете лайма под гореща вода, след което го подсушите. Настържете кората, след което разрежете лайма наполовина и изцедете сока. Обелете и нарежете чесъна на ситно. В купа разбъркайте кората и сока от лайма, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сусамовото олио и зехтина, чесън, черен пипер, червен пипер и лют червен пипер на прах. Намажете пилешките крилца с маринатата и приберете в хладилника за около 2 или 3 часа, докато сте готови да започнете барбекюто.
  • Пригответе кускуса в съответствие с инструкциите на опаковката. Измийте розмарина. Измийте патладжана, тиквичките и доматите. Отрежете краищата на патладжана и тиквичката и нарежете на кубчета месестата част. Обелете лука и нарежете на ивици. Смесете заедно с Kikkoman соев сос Терияки с чесън, олиото и черния пипер и добавете патладжана, тиквичките, доматите, лука и розмарина.
  • За да подготвите соса за топване, смесете млякото и кетчупа и овкусете с лютивия пипер и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
  • Оставете пилешките крилца на барбекюто за около 10-20 минути, а зеленчуците за около 10-15 минути (със затваряне на капака, ако вашето барбекю има такъв). Подредете атрактивно кускуса и зеленчуците върху плато и украсете с киселото мляко и лютия червен пипер. Сервирайте до пилешките крилца.
  • СЪВЕТ: Предварителното приготвяне на крилцата в подсолена вода значително намалява времето, необходимо за барбекюто, и поддържа крилцата сочни и със страхотен вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *