Детайли
Порции
4 човека
Време за мариноване
180 минути
Време за готвене
35 минути
kJ/kcal
3612/864
Съставки за маринатата
1 лайм
2 скилидки чесън
2 с.л. сусамово олио
4 с.л. зехтин
прясно смлян черен пипер
паприка / червен пипер
чили на прах / лютив червен пипер
Съставки за веджи кускус и чили йогурт
200 г кускус
2 малки стръка розмарин
1 патладжан
1 тиквичка
300 г чери домати
1 лук
3 с.л. зехтин
250 г кисело мляко
прясно смлян черен пипер
чили на прах / лютив червен пипер
3 с.л. доматен сос или кетчуп
Приготвяне
- Гответе пилешките крилца в тиган с вряща подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете да се охлади малко. Пригответе маринатата, като измиете лайма под гореща вода, след което го подсушите. Настържете кората, след което разрежете лайма наполовина и изцедете сока. Обелете и нарежете чесъна на ситно. В купа разбъркайте кората и сока от лайма, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сусамовото олио и зехтина, чесън, черен пипер, червен пипер и лют червен пипер на прах. Намажете пилешките крилца с маринатата и приберете в хладилника за около 2 или 3 часа, докато сте готови да започнете барбекюто.
- Пригответе кускуса в съответствие с инструкциите на опаковката. Измийте розмарина. Измийте патладжана, тиквичките и доматите. Отрежете краищата на патладжана и тиквичката и нарежете на кубчета месестата част. Обелете лука и нарежете на ивици. Смесете заедно с Kikkoman соев сос Терияки с чесън, олиото и черния пипер и добавете патладжана, тиквичките, доматите, лука и розмарина.
- За да подготвите соса за топване, смесете млякото и кетчупа и овкусете с лютивия пипер и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
- Оставете пилешките крилца на барбекюто за около 10-20 минути, а зеленчуците за около 10-15 минути (със затваряне на капака, ако вашето барбекю има такъв). Подредете атрактивно кускуса и зеленчуците върху плато и украсете с киселото мляко и лютия червен пипер. Сервирайте до пилешките крилца.
- СЪВЕТ: Предварителното приготвяне на крилцата в подсолена вода значително намалява времето, необходимо за барбекюто, и поддържа крилцата сочни и със страхотен вкус.