Джапас, или как изглеждат японските тапаси

Ако искате да изненадате гостите на вечеря с нещо съвсем различно, сервирайте джапас. Тези японски тапаси са или автентични японски храни, или такива, вдъхновени от традиционната японска кухня. Япония почита изкуството да готви малки и стилно представени ястия от стотици години. Традиционната японска кухня (Washoku) е изключително разнообразна и предлага много повече от суши. Това е и една от причините да получи статут на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 2013 г.

Джапасите са фантастични на вкус деликатеси с размер на хапка, най-често приготвени от риба тон , аспержи, патешки гърди или други подобни съставки. Те ви дават възможност и за безкрайно разнообразие, защото интерпретират познатите храни в нови творения като миди във вино и соев сос, пържено японско зеле с панчета или просто мини палачинки от скариди. Джапас са идеални за готвачите, които обичат да експериментират. Могат да бъдат печени на скара, пържени или печени.

Ферментиралите храни, като Kikkoman соев сос, са от съществено значение във всяка японска кухня, защото имат положителен ефект върху храносмилателната система. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman обогатява всички ястия със своя умами ефект. Резултатът е толкова наситен вкус, че можете да намалите солта до минимум, без да засягате удовлетворението на сетивата си.

Ето и няколко джапас предложения от нас, а останалото зависи от твоето въображение и какво откриеш в хладилника:

Пролетни рулца с пиле

Рулца от печено говеждо

Свински рулца

Вегетариански пролетни рулца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.