fbpx

Пиле стир-фрай с мед и чесън

В това доста променящо се време на лятото, се променя и кухнята и могат да се добавят някои характерни сезонни съставки, за да бъде разнообразно и вкусно и в тон с времето 🙂
Днес съм ви приготвила рецепта, съобразена с това и се надявам да останете очаровани и сами да внесете уюта на сезоните в своя дом.

Необходими продукти за 4 порции:
За порция: 1152 кДж / 275 ккал

4 пилешки гърди без кожата, нарязани на фини лентиteriyaki
1 яйчен белтък, разбит
щипка сол
2 чаени лъчици царевично брашно
3 супени лъжици фъстъчено масло
1 чаена лъжица пресен джинджифил, настърган
1 малка Савойска зелка, настъргана
5 глави пресен лук, нарязани диагонално
2 сладки червени чушки, нарязани на ивици
3 моркова, обелени и нарязани на тънки ивици
3 тиквички, нарязани на фини ленти
200 грама бобови кълнове
5 супени лъжици Kikkoman Терияки марината стир-фрай – мед и чесън
2 супени лъжици смесени семена – сусам, тиквени и слънчогледови

Как да си приготвим?
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за мариноване: 15 мин.

Смесваме пилето с яйчния белтък, солта и царевичното брашно. Оставяме го да се охлади в хладилника за около 15 минути. Загряваме специален уок тиган или ако нямаме – голям тиган и добавяме половината от маслото. Добавяме и пилето и запържваме, като непрекъснато разбъркваме за около 2 минути. След което изцеждаме пилето от мазнината и я изхвърляме. Почистваме уок тигана с кухненска кърпа.

Загряваме отново уок тигана и добавяме останалото масло. Прибавяме джинджифила и запържваме за минута. Добавяме всички зеленчуци с изключение на бобовите кълнове и запържваме, като непрекъснато разбъркваме за 5-6 минути. След това връщаме пилето в уок тигана и запържваме, разбърквайки със зеленчуците. Добавяме бобовите кълнове и Терияки маринатата стир-фрай – мед и чесън. Разбъркваме запържваме за още минута. Точно преди сервиране поръсваме със смесените семена.

Сервираме с варени яйчени нудли.

И един съвет от мен: Ако имате вегетарианци вкъщи, можете да замените пилето с тофу.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *