fbpx

Барбекю със специална марината

Летният дух с пълна сила вилнее наоколо и се отразява и на менюто. Искаме приятели, компания, весело настроение, парти. И какво остана още – едно семпло, но вкусно барбекю. Днешното ми предложение е уникално с маринатата – прочетете и сгответе 🙂

Продукти:
1/3 ч.ч. Кикоман соев сосsoev-sos-normal
1 кен кола или 300 мл
1 ч.ч. кетчуп
3 с.л. меласа – може да замените с мед
1-1/2 с.л. подправки по ваш избор – мащерка, риган, чесън на прах, черен пипер, червен пипер
свински ребра

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки в голяма купа и ги разбъркваме с миксер до хомогенна смес. Запазваме 1 ч.ч. от сместа. В останалата част накисваме месото да се маринова поне за 2 часа или за цялата нощ. Изпичаме ребрата на грил като в последните 15 минути от печенето заливаме със заделената марината.
Комбинираме с любимата гарнитура. Моята е класически пържен ориз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *