Пестото има редица предимства в здравословно отношение, сред които балансиране на кръвното налягане и понижаване холестерола. Рецептата има много вариации. Днес подбрах за вас една от най-вкусните.
Необходими продукти за 1 чаша:
- 2 чаши (80 гр.) листа от тайландски босилек – пакетиран
- 4 скилидки чесън
- ¼ чаша (30 гр.) сухи печени фъстъци
- 3 с.л. сусамово олио
- 1 ½ с.л. оризов оцет
- ½ ч.л. червен пипер на люспи
- 1 с.л. сироп от агаве
- 1 ч.л. соев сос Кикоман
- 1 с.л. сок от лайм
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сложете всички продукти в миксера и пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Добавете сол на вкус.
- Използвайте пестото веднага или го прехвърлете в херметически затворен контейнер. Пестото може да се съхранява в халдилник до 2 седмици.
Ястията, в които можете да използвате песто, са повече от едно. Следете блога, за да научавате интересни идеи! 🙂