fbpx

Свински ребърца с глазура от соев сос, мед и джинджифил

Днес ви предлагам една лесна рецепта за вкусни свински ребърца на фурна.

Необходими продукти:

  • парче джинджифил – 5 см. – настърган
  • 6 скилидки чесън – фино нарязани
  • 1/2 чаша (125 мл.) соев сос Кикоман
  • 1/2 чаша (175 гр.) мед
  • 1/2 чаша (125 мл.) китайско оризово вино Шаосин
  • 1 с.л. сладък сос чили
  • 1.4 кг. свински ребърца – нарязани поотделно
  • кориандър и лайм – за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички продукти за маринатата в голям плик със zip-lock затваряне. Добавете ребърцата, затворете плика и разклатете добре. Мариновайте в хладилника най-малко 1 час или през нощта.
  2. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Извадете ребърцата от плика, запазете маринатата за после и сложете в тава за печене с 1 см. вода. Печете 35-40 мин., докато се карамелизира и добие златист цвят. Извадете свинското и го покрийте с фолио, докато приготвяте глазурата.
  3. За глазурата сложете маринатата заедно със сока, останал от тавата, в малка тенджера на средна температура. Когато започне да кипи, изчакайте 4-5 мин., докато сместа стане лепкава, като внимавате да не прегори. Разнесете галзурата върху ребърцата. Накрая поднесете с кориандър и резенчета лайм.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *