Японската кухня като всяка чуждестранна кухня има своите особености като типични храни и подправки. Много съм ви разказвала за японския натурален соев сос Kikkoman, за Kikkoman Тамари безглутеновия сос, различните маринати, дресинги, уок тигани. Дано не пропускам нещо. А днес ще ви споделя малко подробности за оризовия оцет Kikkoman за суши.
Какво е характерно за него? На етикета на оризовия оцет Kikkoman за суши ще прочетете: вода, оризов оцет (31%), захар, сол, киселинно съдържание 3%.
Оризовият оцет Kikkoman има по-слаба киселинност и по-лек вкус от винения или ябълковия, които са най-разпространени в България. Kikkoman е доказана марка на пазара и затова препоръчва при употреба, ако се прави суши с този вид оцет, да не се добавя нито захар, нито сол в ориза.
Освен за суши, оризовият оцет се използва и в много други рецепти. В българската кухня също намира приложение – например, при салати.
И накрая – след отваряне, трябва да го съхраняваме в хладилник.