Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
60 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
2583 kJ / 617 kcal
Съставки
500 г кайма
2 малки лукчета
1 жълтък
20 г пармезан
6 зрели домата
20 мл зехтин
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. захар
60 г чедър
4 питки за хамбургер
3-4 кисели краствички
Приготвяне
- Смесете в купа каймата, ситно нарязания лук и соевия сос Kikkoman, жълтъка и настъргания пармезан, като добавите черен пипер. След това разделете сместа на 4 части и охладете в хладилник за около 30 мин.
- Предварително загрейте фурната на 150°C и сложете разполовените домати, намазани с малко зехтин, балсамов оцет, соев сос Kikkoman и захар, след което оставете да се пекат около 1 час.
- Загрейте тиган, намажете бургерите с малко зехтин и оставете на тигана за около 5-6 мин. от страна, след което добавете чедър и оставете за още няколко минути.
- Върху всяка питчица сложете бургер, върху него добавете бавно приготвените домати, две половинки кисела краставичка и накрая похлупете с другата половина на питката.