fbpx

13 за щастие с Таня

Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?

След като се опитвах да угодя на едно злоядо дете (моя син). Толкова злояд беше, че в опитите си да го впечатля и да го накарам да яде нещо различно от трите неща, които ежедневно слагаше в устата си, започнах да чета рецепти, да се интересувам за съчетаването на вкусовете и опита на други хора с капризни малчугани. Тогава се появи любопитството ми към приготвянето на храна.

Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?

От времето, в което осъзнах, че това е моето хоби и нещото, с което с удоволствие бих се занимавала дори професионално, нещото, което ме кара да се чувствам релаксирана и доволна, а хората започнаха да се интересуват от това, което правя, минаха почти 10 години.

Кой е най-големият ти учител в кухнята?

Това е моето любопитство и неуспешните ми опити, както и моята майка, разбира се. Аз съм наистина любопитна по отношение на храната, интересувам се от всичко, свързано с приготвянето, както и от всякакви продукти и техники, познати или непознати. Задавам досадно много въпроси, когато мога да събеседвам за това.

Има ли вкусната рецепта тайна?

Да, да я приготвиш с желание, старание и с възможно най-пресните и добри продукти, които можем да си позволим.

Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?

Когато говорим за конкретна подправка, на мен ми изниква моментално мащерка в съзнанието – обожавам я и прекалявам с употребата на тази билка, но тя не е панацея за оправяне на вкуса. Храната трябва да се опитва, небцето ни ще ни подскаже от какво се нуждае ястието, за да стане вкусът по-добър. Най-често солта, захарта или киселинността могат да свършат добра работа в такива случаи.

Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?

Обожавам да прибавям в маринатите за месо соев сос и почти винаги присъства в тях. Няма начин да стане толкова крехко, сочно и ароматно месото без него. Особено ако след това месото се пече на скара, вкусът става неустоим. Също така много често прибавям соев сос в дресинги, които чудесно допълва със своя солен и мек вкус.

Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?

Считам че съм човек, който би опитал и сготвил всичко, но имам непоносимост към миризмата на шкембе и някои от онези вътрешности на животни, както и към всякакви копита, уши и зурли… Не бих ги готвила и опитала. 🙂

Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?

Времето, прекарано заедно, приятните разговори, топлите погледи, уважението и чаша добро вино.

Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?

Домашно точена баница. Никой не може да устои на моята баница, не само моя любим. 🙂

Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?

Приятна компания, вкусна храна, хубаво вино и музика, разбира се.

Как се задържа интересът на хората толкова време?

Като човек не спира да се надгражда, да се учи и да споделя наученото. Да предлага на последователите си нови, интересни, модерни рецепти или просто приготвени стари с неговия собствен почерк. Ние хората, които приготвяме храна, определено сме екпериментатори и обичаме да бъдем различни и смели, дори когато можем да сгрешим. Но нали именно в грешките се раждат великите шедьоври.

С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?

Не знам колко от читателите ви са чували за мен, но аз съм банкер по професия. Готвенето заема една голяма част от живота ми, но то просто е Любимото ми Хоби (за сега). Също се занимавам вече от доста време и с реклама на различни хранителни и нехранителни брандове, което ми доставя огромно удоволствие и се харесва на моите клиенти. Обожавам фотографията, като на първо място е кулинарната такава, но и всички останали видове.

Сподели 3 неща, които не знаем за теб.

Обожавам кучетата (животни) и искам да няма улични, гладуващи и изтезавани.

Живяла съм в Германия 6 години от живота си, без да се прибера нито за ден тук, у дома и там родих своя син. Тогава осъзнах, че не мога да съм щастлива на друго място.

Искам да отида на Малдивите и се надявам много това да стане преди да потънат. 🙂 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *