Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Време за готвене
15 минути
- 450 гр патешки гърди без кожата
- 3 с.л. Kikkoman Терияки марината
- 2 ч.л. сухо бяло вино
- 2 ч.л. сусамово олио
- ¼ ч.л. сол
- черен пипер
- 2 ч.л. брашно
- 3 с.л. олио
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 225 гр кромид лук, нарязан на кубчета
- 1 ½ горчица
- 1 ½ мед
Приготвяне
- Нарежете патешките гърди на ленти с дебелина около 1 см. Поставете ги в купа и добавете към тях соевия сос Kikkoman, виното, сусамовото олио, солта, пипера и брашното. Разбъркайте добре и оставете да се овкусява за около 15 минути.
- Загрейте тиган на висока температура. Добавете олиото и след като и то се е загряло, добавете патешкото месо и пържете за около 2 минути.
- Извадете месото и го подсушете от мазнините. Патешкото трябва да има розов цвят. Изсипете част от мазнината, а останалата загрейте отново на висока температура. Добавете чесъна и лука и пържете около 3 минути до златист цвят.
- Намалете температурата, добавете горчицата и меда и гответе още2 минути. Върнете патешкото месо в тигана и бъркайте, докато пържите.
- Можете да гарнирате със свежи зелени подправки.