fbpx

Патица със сос от мед и чесън

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

30 минути

Време за готвене

15 минути

  • 450 гр патешки гърди без кожата
  • 3 с.л. Kikkoman Терияки марината
  • 2 ч.л. сухо бяло вино
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • ¼ ч.л. сол
  • черен пипер
  • 2 ч.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 225 гр кромид лук, нарязан на кубчета
  • 1 ½ горчица
  • 1 ½ мед

Приготвяне

  • Нарежете патешките гърди на ленти с дебелина около 1 см. Поставете ги в купа и добавете към тях соевия сос Kikkoman, виното, сусамовото олио, солта, пипера и брашното. Разбъркайте добре и оставете да се овкусява за около 15 минути.
  • Загрейте тиган на висока температура. Добавете олиото и след като и то се е загряло, добавете патешкото месо и пържете за около 2 минути.
  • Извадете месото и го подсушете от мазнините. Патешкото трябва да има розов цвят. Изсипете част от мазнината, а останалата загрейте отново на висока температура. Добавете чесъна и лука и пържете около 3 минути до златист цвят.
  • Намалете температурата, добавете горчицата и меда и гответе още2 минути. Върнете патешкото месо в тигана и бъркайте, докато пържите.
  • Можете да гарнирате със свежи зелени подправки.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.