fbpx

Патица със сос от мед и чесън

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

30 минути

Време за готвене

15 минути

  • 450 гр патешки гърди без кожата
  • 3 с.л. Kikkoman Терияки марината
  • 2 ч.л. сухо бяло вино
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • ¼ ч.л. сол
  • черен пипер
  • 2 ч.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 225 гр кромид лук, нарязан на кубчета
  • 1 ½ горчица
  • 1 ½ мед

Приготвяне

  • Нарежете патешките гърди на ленти с дебелина около 1 см. Поставете ги в купа и добавете към тях соевия сос Kikkoman, виното, сусамовото олио, солта, пипера и брашното. Разбъркайте добре и оставете да се овкусява за около 15 минути.
  • Загрейте тиган на висока температура. Добавете олиото и след като и то се е загряло, добавете патешкото месо и пържете за около 2 минути.
  • Извадете месото и го подсушете от мазнините. Патешкото трябва да има розов цвят. Изсипете част от мазнината, а останалата загрейте отново на висока температура. Добавете чесъна и лука и пържете около 3 минути до златист цвят.
  • Намалете температурата, добавете горчицата и меда и гответе още2 минути. Върнете патешкото месо в тигана и бъркайте, докато пържите.
  • Можете да гарнирате със свежи зелени подправки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *