Ястията с пилешко месо са диетични, но не скучни, ако вложим старание и използваме разнообразни рецепти с различни продукти. Какво ще кажете да си сготвим едно ориенталско пиле?
Продукти:
4 пилешки гърди, без кожа, нарязани на ленти
250 мл майонеза
75 мл или 5 с.л. Кикоман соев сос
5 мл или 1 с.л. китайски микс “5 подправки” или анасон, канела, карамфил, резене, сечуански пипер
1 с.л. див лук, ситно нарязан
100 г филирани бадеми
2 големи манго, обелени и нарязани на тънки филийки
малко кориандър, назяран ситно
половин шепа нарязани наситно люти чушки за украса
Приготвяне:
Кипваме малко вода в един дълбок тиган. Сваряваме пилешкото за 12-15 минути. Изваждаме го от водата, отцеждаме го и до подсушаваме.В купа смесваме майонезата, соевия сос Кикоман и 5-те подправки, прибавяме бадемите, дивия лук и парчетата манго. В тази смес топим парчетата пиле, така се да се напоят добре.
Сервираме в подходяща чиния, с гарнитура от печени картофи, сварен ориз или любимата салата.