fbpx

Пълнени кюфтета с яйце и лучена гарнитура

В тези прекрасни летни дни имам невероятно настроение за готвене и експерименти. Днес ви предлагам последното си откритие – пълнени кюфтета с варено яйце, подправени с японския соев сос Кикоман и с гарнитура от карамелизиран лук. Това е и перфектното “мобилно” меню – за работа, за градинско парти или за пикник. Във втория и третия случай прибавете по една-две студени бири на човек и нека забавлението да започне!

Продукти:

За пълнежа:
4 твърдо сварени яйца
около 300 г кайма
5-6 стръка пресен зелен лук, нарязани наситно
2 с.л. Кикоман соев сос
2-3 с.л. горчица

2 яйца за панировката
2-3 с.л. брашно
100 г галета/трохите от издълбаната среда на хлебчетата
500 мл олио за пържене

За лучената гарнитура
парче масло
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязана наситно
1 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. захар

Приготвяне:
Загряваме малко олио в тиган и изпържете хлебчетата за кратко. Нарязваме наденичките в купа и прибавяме зеления лук, соевия сос Кикоман и горчицата. Разбъркваме добре. С мокри ръце разделяме сместа на 4 топки. Вземаме една топка и я сплескваме, като слагаме в средата едно яйце и след това завиваме каймата около яйцето. Внимателно притискаме краищата, за да не се отворят. Повтаряме упражнението с останалите кюфтета.Овалваме кюфтетата последователно в купа с разбитите яйца и в купа с галета. Пържим в горещо олио. Слагаме ги да се отцедят върху домакинска хартия, преди да ги сервираме.

В друг тиган разтопяваме маслото и зехтина. Сипваме лука и готвим около 4-5 минути. Добавяме Кикоман соевия сос и захарта и разбъркваме добре. Пържим още няколко минути, докато лукът покафенее и омекне.

Сервираме пълнените кюфтета с лучената гарнитура.

Препоръчвам за любопитните да сготвят още:
Азиатска нудъл салата

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *