fbpx

Наси Горенг с пиле, броколи и яйце

Традиционното ястие Бами или Наси Горенг идва от Индия, но може да се приготви с ориз или със спагети. Нали знаете – в кухнята въображението е господар! Ето и нужните ни продукти:

Продукти за 4 порции:
1  ч.ч. ориз
1-2 с.л. олио – може фъстъчено или зехтин
1 с.л. Кикоман сос
150 г запечени на тиган предварително пилешко филе на тънки пръчици
1 глава нарязан дребно лук
десетина розички броколи
4 малки, бейби царевички от консерва
4 яйца
пресен магданоз и резенчета лимон за украса
няколко резена домати и краставаци за гарнитура

Начин на приготвяне:

Първо, запържваме пилешките филета в тиган до готовност, заедно със соевия сос. Оставяме ги настрана в покрита купа, за да са топли.

Второ, приготвяме ориза по любимата си рецепта, моята е тази: класически пържен ориз. Прибавяме броколите и царевичките, пилето и подправяме с Кикоман соевия сос.

Трето, изпържваме на тиган 4 яйца. Сервираме в 4 купички ориза с пилето, в единия край яйцето, до него – доматите и краставиците. Украсяваме всяка порция с клонче магданоз.

Добър апетит!

Ястието може да се приготви и във вегетариански вариант, като изключим пилето.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *