fbpx

Мексиканско ястие с японски соев сос

Мексиканската кухня се слави с лютия вкус. Днешната рецепта не прави изключение. За нея ще ни трябват кайма и някакви питки, върху които да сервираме порциите. Базовата подправка е японския соев сос Кикоман.  Ако нямаме мексикански хлебчета, може да пробваме с арабски. Тогава с пълно право можем да наречем тази рецепта “Ястието на трите кухни” – мексиканска, арабска и японска. Ех, защо мирът не беше толкова лесно постижим, както мирното съжителство и културния обмен между различните народности.

Продукти:
400 г телешка кайма (може и смесена, ако предпочитате)
3/4 к.ч. сок от лаймkikkoman
2 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. сос Уорчестър
1 глава нарязан на кубчета червен лук
2 нарязани на кубчета чушки – червена и зелена
1 ч.ч. нарязани на кубчета и обелени  домати
1/2 ч.ч. нарязан босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в голяма купа, наливаме лимоновия сок, разбъркваме я добре, покриваме я с фолио и я оставяме в хладилника за 4 часа. След това изцеждаме водата. Слагаме лука, чушките, доматите, босилека, солта и пипера. Омесваме я. Наливаме Кикоман и Уорчестър сосовете и отново добре я омесваме.

В оригиналната рецепта каймата се поднася сурова, но аз ви предлагам да я изпържим я в тиган до готовност.
Сервираме я върху мексикански хлебчета, арабски хляб или върху крекери.

Добър апетит!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.