fbpx

Мексиканско ястие с японски соев сос

Мексиканската кухня се слави с лютия вкус. Днешната рецепта не прави изключение. За нея ще ни трябват кайма и някакви питки, върху които да сервираме порциите. Базовата подправка е японския соев сос Кикоман.  Ако нямаме мексикански хлебчета, може да пробваме с арабски. Тогава с пълно право можем да наречем тази рецепта “Ястието на трите кухни” – мексиканска, арабска и японска. Ех, защо мирът не беше толкова лесно постижим, както мирното съжителство и културния обмен между различните народности.

Продукти:
400 г телешка кайма (може и смесена, ако предпочитате)
3/4 к.ч. сок от лаймkikkoman
2 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. сос Уорчестър
1 глава нарязан на кубчета червен лук
2 нарязани на кубчета чушки – червена и зелена
1 ч.ч. нарязани на кубчета и обелени  домати
1/2 ч.ч. нарязан босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в голяма купа, наливаме лимоновия сок, разбъркваме я добре, покриваме я с фолио и я оставяме в хладилника за 4 часа. След това изцеждаме водата. Слагаме лука, чушките, доматите, босилека, солта и пипера. Омесваме я. Наливаме Кикоман и Уорчестър сосовете и отново добре я омесваме.

В оригиналната рецепта каймата се поднася сурова, но аз ви предлагам да я изпържим я в тиган до готовност.
Сервираме я върху мексикански хлебчета, арабски хляб или върху крекери.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *