Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
52 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
5 г сушено уакаме – японски водорасли, които могат да се намерят в специализираните магазини
150 г тофу
2 стръка пресен лук
3 ч.ч. бульон
3 ¾ с.л. соева мисо паста – може да се намери в специализираните магазини
Тази супа се смята за най-яркия пример на японската кухня и всяка японска майка прави своя собствена версия. Това е класическа рецепта, в която основните съставки са тофу и уакаме.
Приготвяне
- Потопете водораслите за 5 минути в хладка вода. След това ги извадете и изцедете водата от тях. Нарежете ги на парчета, удобни за една хапка. Измийте тофуто, подсушете го и го нарежете на кубчета с големина 1 см. Нарежете пресния лук.
- Кипнете бульона в тенджера, добавете към него тофуто и уакамето и ги оставете за 1-2 минути. Разтворете пастата мисо в малка част от бульона и след това го добавете към супата в тенджерата.
- След като супата започне да ври леко, добавете лука и отстранете от котлона.
Съвет: Никога не претопляйте супата, за да не загубите аромата и вкуса на мисо пастата. Друг вариант за приготвяне на мисо супа е като добавите тънки парчета от изпържено тофу, картофи, лук, дайкон (зимна ряпа), патладжан или гъби. Супата е перфекта, когато съдържа 2 или 3 допълнителни продукта.