Детайли
Порции
4
Време за мариноване
30 минути
Време за приготвяне
45 минути
Калории
931
Необходими продукти за 4 порции:
4 броя пилешки гърди (по около 150 г всяка)
6 с.л. Kikkoman Teriyaki марината и сос
1 скилидка чесън
6 с.л. зехтин
400 г ориз, подходящ за ризото
50 мл сухо бяло вино
1 л пилешки бульон
100 г грах
2 моркова
100 г гъби шийтаке
1 консерва царевица (около 425 г)
3 с.л. настърган пармезан
2 с.л. масло
3 с.л. соев сос Kikkoman
черен пипер на вкус
Приготвяне
- Нарежете приготвените филета на тънки ивици, поставете ги в купа, в която изсипете и посоченото количество Kikkoman Teriyaki марината и сос. Оставете да се маринова 30 минути.
- Добавете и чесъна, който можете да нарежете на ситно или да пресовате. В средно дълбок тиган загрейте 3 супени лъжици зехтин. В него запържете чесъна и ориза, докато придобият прозрачност. Добавете бялото вино и пилешкия бульон и гответе около 20 минути като разбърквате често.
- Нарежете морковите на малки парчета, а гъбите шийтаке наполовина. Загрейте останалия зехтин в тиган и изпържете пилешките гърди от всички страни. Добавете приготвените зеленчуци и царевицата. Когато са готови, добавете ги към ризотото заедно с пармезана и разбъркайте хубаво. Овкусете със соевия сос и черния пипер.