Шеф Михалчев ни предлага едно истинско кулинарно предизвикателство. И ако се престрашиш да го приготвиш, ти гарантираме, че няма да съжаляваш. Вкусът е наистина великолепен, а презентацията е на съвсем професионално ниво.
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
3 часа
Необходими продукти:
500 г свински джолан
500 г свински уши
10 мл соев сос Kikkoman
1 г черен пипер
1 г сол
3 г джинджифил
3 г чесън
80 г карфиол
40 г зелена чушка
40 г червена чушка
20 г бекон
Приготвяне
- Сваряват се месото със зеленчуците за бульона, след което месото се изважда, обезкостява се а бульонът се прецежда. Добавя се соевият сос Kikkoman.
- Зелената и червената чушки се нарязват на малки кубчета, а карфиолът се накъсва на малки цветчета, чесънът и джинджифилът се настъргват и всичко се сотира в тиган.
- В подготвената за терин форма се изсипва част от бульона и се прибира за кратко в хладилника. След като стегне, се изважда и се добавят част от сотираните зеленчуци. Отново се изсипва част от бульона и така се редуват, докато свърши бульонът.
- Готовият стегнат терин се изважда от формата и се нарязва по желание.
- Нарежете бекона на много тънки филийки, поставете го в тавичка с хартия за печене и изпечете, докато стане хрупкав. След това го натрошете и поръсете с него нарязания на парченца терин.