fbpx

От шеф Петър Михалчев: Терин със соев сос Kikkoman

Шеф Михалчев ни предлага едно истинско кулинарно предизвикателство. И ако се престрашиш да го приготвиш, ти гарантираме, че няма да съжаляваш. Вкусът е наистина великолепен, а презентацията е на съвсем професионално ниво.

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

3 часа

Необходими продукти:

  • 500 г свински джолан

  • 500 г свински уши

  • 10 мл соев сос Kikkoman

  • 1 г черен пипер

  • 1 г сол

  • 3 г джинджифил

  • 3 г чесън

  • 80 г карфиол

  • 40 г зелена чушка

  • 40 г червена чушка

  • 20 г бекон

необходими продукти за бульона:

  • 1 морков

  • 20 г целина

  • 5 г мащерка

  • 20 г праз лук

Приготвяне

  • Сваряват се месото със зеленчуците за бульона, след което месото се изважда, обезкостява се а бульонът се прецежда. Добавя се соевият сос Kikkoman.
  • Зелената и червената чушки се нарязват на малки кубчета, а карфиолът се накъсва на малки цветчета, чесънът и джинджифилът се настъргват и всичко се сотира в тиган.
  • В подготвената за терин форма се изсипва част от бульона и се прибира за кратко в хладилника. След като стегне, се изважда и се добавят част от сотираните зеленчуци. Отново се изсипва част от бульона и така се редуват, докато свърши бульонът.
  • Готовият стегнат терин се изважда от формата и се нарязва по желание.
  • Нарежете бекона на много тънки филийки, поставете го в тавичка с хартия за печене и изпечете, докато стане хрупкав. След това го натрошете и поръсете с него нарязания на парченца терин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *