Аз много обичам карамел, а чийзкейкът е любимият ми десерт и не пропускам да опитам различни видове когато пътувам. Предлагам ви една бърза рецепта за Карамелен чийзкейк.
Продукти:
2 ябълки за гарниране
1 супена лъжица смлени бадемови ядки
1 чаша кафява захар
3 супени лъжици соев сос Kikkoman
100 гр. пудра захар
300 мл заквасена сметана
500 гр. сирене Филаделфия
150 гр. масло
200 гр. бисквити
Натрошете бисквитите в блендера, разтопете 100 грама от маслото и го добавете към тях, разбъркайте и добавете 1 супена лъжица соев сос. Вземете тортена форма или силиконови формички за мъфини. Разстелете бисквитената смес на дъното. За плънката – разбийте сиренето с пудрата захар и 1 супена лъжица соев сос, добавете при непресъкнато разбиване и 200 мл от сметаната. Трябва да получите идеално гладка смес, без бучки.
Изсипете плънката във формите и ги сложете в хладилника за 6 до 8 часа.
За карамеления топинг кипнете останалата захар с 2 с.л. вода, оставете я да къкри 10-тина минути на слаб котлон, добавете 80 гр. масло, 1 с.л. соев сос и останалите 100 мл. сметана. Разбъркайте добре. След като са вече добре охладени чийзкейкчетата, извадете ги от формите и ги залейте с карамеления топинг. Поръсете с филирани бадеми и тънки ябълкови резенчета.