fbpx

Шишчета от калмари

Лятото е тук, а топлата ни връзка с него става все по-желана! Подарете си превъзходни калмари с вкус на море и безгрижие с днешната ми рецепта за вас.

Съставки

 1/2 кг калмари

За соса:

1 глава лук
1 ч.л. джинджифил
1/4 ч.ч. оцет
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
2 с.л. сок от лимон

1 ч.л. сусамово масло

 

Приготване

Лентите от калмари се нанизват зигзагообразно на дървени шишове, предварително киснати в студена вода за 20 минути. Слагат се в предварително нагорещения грил и се изпичат за 1-2 минути.

За да се приготви сосът териаки, се слагат ситно нарязаният лук (1 глава), настърганият джинджифил (1 ч.л.), оцетът (1/4 ч.ч.), соевият сос (2 с.л.), медът (1 с.л.) и лимоновият сок (2 с.л.) в малка купа на среден огън. Щом сосът се сгъсти, се прибавя сусамовото масло (1 ч.л.) и втората лъжица лимонов сок. Разбърква се добре. Печените шишчета от калмари се поднасят със соса. Консумират се топли със зелена салата.

 shishcheta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *