Освежаваща вариация на гаспачо с прясен пъпеш, чесън, домати, краставица и чушка, подправено със сок от лайм и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Гарнирани с резени лайм и пресни билки. И не забравяйте да видите съветите накрая! 🙂
Детайли
Порции
2 човека
Време за приготвяне
10 минути
Калории
465 kJ / 111 kcal
Съставки
1 малка скилидка чесън
1 (портокал) чушка
300 г пъпеш (вътрешността на любим плод)
60 г чери домати
¼ краставица
1 ч.л. сок от лайм
прясно смлян черен пипер
1 малък лайм
няколко листа босилек
Приготвяне
- Обелете чесъна, почистете чушката и пюрирайте заедно с половината от вътрешността на пъпеша, доматите и краставицата в силен блендер.
- Подправете супата със сок от лайм, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Нарежете останалия пъпеш на малки кубчета и добавете.
- Лаймът се нарязва на филийки и се четвърти.
- Разпределете супата в купички, гарнирайте с лайм и босилек и сервирайте.
Няколко съвета
- Използвайте съставките студени от хладилника, ако е възможно.
- Сервирайте с хрупкави гризини.
- Замразете кубчетата пъпеш и ги добавете точно преди сервиране. Това прави супата изключително освежаваща.