fbpx

Гаспачо от пъпеш и лайм

Освежаваща вариация на гаспачо с прясен пъпеш, чесън, домати, краставица и чушка, подправено със сок от лайм и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Гарнирани с резени лайм и пресни билки. И не забравяйте да видите съветите накрая! 🙂

Детайли

Порции

2 човека

Време за приготвяне

10 минути

Калории

465 kJ / 111 kcal

Съставки

  • 1 малка скилидка чесън

  • 1 (портокал) чушка

  • 300 г пъпеш (вътрешността на любим плод)

  • 60 г чери домати

  • ¼ краставица

  • 1 ч.л. сок от лайм

  • 3 ч.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • прясно смлян черен пипер

  • 1 малък лайм

  • няколко листа босилек

Приготвяне

  • Обелете чесъна, почистете чушката и пюрирайте заедно с половината от вътрешността на пъпеша, доматите и краставицата в силен блендер.
  • Подправете супата със сок от лайм, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Нарежете останалия пъпеш на малки кубчета и добавете.
  • Лаймът се нарязва на филийки и се четвърти.
  • Разпределете супата в купички, гарнирайте с лайм и босилек и сервирайте.

Няколко съвета

  • Използвайте съставките студени от хладилника, ако е възможно.
  • Сервирайте с хрупкави гризини.
  • Замразете кубчетата пъпеш и ги добавете точно преди сервиране. Това прави супата изключително освежаваща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *