Маринована скумрия с Кикоман соев сос. Рецептата е лесна. Вкусна. Нужно е внимание и желание от страна на готвача. А след това – апетит от консуматора 🙂 И винаги с усмивка – в кухнята и на масата. Ястието изисква 2 часа мариноване и 15 минути готвене. Да започваме!
Продукти:
4 филета скумрия
4 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. оризов оцет
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 лимон
1 лимон
1 малка люта чушка
За гарнитура:
4 глави червен лук
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. зехтин
чери домати
магданоз
Начин на приготвяне:
Започваме с маринатата – наливаме оцета в тиган, добавяме соевия сос, настъргания джинджифил, обелените и нарязани дребно скилидки чесън, 2 кръгчета лимон. Оставяме сместа да заври, махаме я от котлона и я оставяме настрана да се охлади напълно.
Слагаме филетата скумрия в дълбока чиния/тава и ги заливаме с маринатата. Покриваме съда с фолио и кърпа и мариноваме за два часа.
Почистваме лука и го нарязваме на полумесеци. Слагаме го в дълбока купа заедно със соевия сос и оцета и го мариноваме за 1 час. След това го изцеждаме от течността.
Когато филетата са готови, ги вадим от маринатата и ги подсушаваме с кухненска хартия. Нарязваме ги на едри парчета, отгоре слагаме лука и поливаме със зехтин. Поръсваме с пипер, магданоз. Слагаме отстрани чери доматите и сервираме!
Добър апетит!