fbpx

Любимата риба на грил

Японците ядат много риба. Различни видове. Някои от тях не се намират лесно по нашите магазини. Затова може да ги заменим с друг вид или с любимата ни риба. В днешната ми оригинална рецепта се използва опашката на monkfish – хищна морска риба, страховита на вид, но познавачи казват, че е една от най-вкусните. За маринатата и гарнитурата използвам качествения Кикоман соев сос.

Ето и нужните продукти:

400 г опашка от monkfish, нарязана на шайби
2 с.л. Кикоман соев сос
1 ч.ч. кисело млякоsoev-sos-normal
50 г пресен джинджифил
1 лимон

За гарнитура:
2 червени чушки, 1 жълта (зелена)
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. Кикоман соев сос
щипка черен пипер
щипка лют пипeр

Начин на приготвяне:
Включваме грила и изпичаме на него чушките и половината скилидките чесън. Оставяме ги под капак в купа да се охладят. Обелваме чушките, махаме дръжките и семките. Две от тях нарязваме на ленти. Прибавяме към тях чесъна, 1 с.л. Кикоман соев сос, черен пипер.

В купа настъргваме джинджифила,  поливаме с лимонов сок и разбитото кисело мляко, после – с Кикоман соевия сос. В тази марината слагаме филетата риба да отлежат 30 минути.

Третата чушка пасираме с пасатор до пюре заедно с останалия чесън, Кикоман соевия сос и лютия пипер.

Набождаме рибата на шишчета и ги изпичаме на грил до готовност.

Сервираме с чушките и пюрето.

Какво да сложим още на масата:
Зеленчуци със зелен сос за лека вечеря

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.