fbpx

Кюфтенца от сьомга

Детайли

Брой

16

Време за приготвяне

30-35 минути

Калории

80 kcal

Необходими продукти за 16 броя:

  • 450 г филе от сьомга без кожата, изчистено от кости

  • 1 връзка пресен лук

  • 1 ч.л. настърган джинджифил

  • 2 с.л. нарязан на ситно магданоз

  • 1 ч.л. настъргана кора от лайм

  • 1 с.л. соев сос Kikkoman

  • 1 люта чушка, нарязана на ситно, без семките

  • 4 ч.л. зехтин

  • черен пипер на вкус

Необходими продукти за дипа

  • 3 с.л. соев сос Kikkoman

  • 1 с.л. доматено пюре

  • 1 люта чушка, нарязана на ситно, без семките

  • нарязан на ситно магданоз

  • резенчета лайм за сервиране

Приготвяне

  • Нарежете сьомгата на кубчета и я сложете в блендер заедно с пресния лук, джинджифила, магданоза, кората от лайм, соевия сос, подправките и лютата чушка. Блендирайте, докато сьомгата стане грубо смляна, но не и на каша. Прехвърлете сместа в купа, покрийте и охладете за минимум 1 час.
  • С влажни ръце оформете сместа на 16 малки топки и сплескайте във формата на кюфтенца. Сложете зехтина в незалепващ тиган и пържете питките за около 5 минути от всяка страна до златисто кафяво. Изцедете върху кухненска хартия.
  • За дипа: Смесете соевия сос и доматеното пюре и изсипете в малка купичка. Добавете червената чушка и няколко листа магданоз, нарязани на ситно.

Съвет: Пригответе сместа за рибните кюфтенца няколко часа преди самото ѝ готвене, за да може ароматите и вкусовете да се смесят добре и да се освободят. Оформете кюфтенцата с влажни ръце и не пържете в твърде загрята мазнина, тъй като така кюфтенцата ще изгорят, преди да са готови отвътре.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.