Детайли
Брой
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
355 kcal
Необходими продукти за 4 сандвича:
1 червена чушка
4 тънки резена бекон
4 филийки пълнозърнест хляб или друг по избор
4 листа маруля
12-16 парченца кисели краставички
авокадо, нарязано на резени
Необходими продукти за дипа:
2 с.л. олио
450 г кромид лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 ч.л. семена кимион
75 мл винен оцет
4 с.л. кафява захар
2 с.л. соев сос Kikkoman
Приготвяне на ДИПА:
- Загрейте олиото в дълбок тиган, добавете лука и чесъна, покрийте тигана и гответе около 20 минути или до омекване.
- Добавете семената от кимион, оцета, кафявата захар и соевия сос.
- Гответе без капак за около 30 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът се карамелизира и течността стане с консистенцията на сироп.
Приготвяне на САНДВИЧИТЕ:
- Сложете фолио върху грил тиган и на него изпечете чушката. Увийте я във фолиото и когато е достатъчно изстинала, я обелете и нарежете на ивици. Гриловайте бекона, докато стане хрупкав.
- Поставете по едно листо маруля върху всяка филийка – вие избирате дали да е препечена, и по няколко резенчета кисела краставичка. Наредете авокадото, червената чушка и бекона върху сандвичите и сервирайте с добавения дип от лук.
Съвет: Ако сте вегетарианците или избягвате месото, използвайте синьо сирене, аспержи на грил или мариновано с Терияки марината и сос тофу.