Детайли
Порции
1
Време за приготвяне
30 минути
необходими продукти:
280 г свински гърди с повече мазнина
80 г ябълка
30 мл соев сос Kikkoman
5 г чесън
10 г олио
30 мл барбекю сос
20 мл бърбън
1 г сол
1 г черен пипер
3 г мед
10 мл оцет
кориандър
люти чушки
Приготвяне
- Свинските гърди се нарязват на парчета с дебелина 5 мм. След което се овкусяват със сол и черен пипер. Месото се поставя на загрята плоча и се пече до златисто.
- Ябълката се нарязва на полумесец и се добавя към месото, като се разбърква внимателно и се залива с бърбъна.
- Чесънът се нарязва на ситно и се прибавя към меда, оцета, барбекю соса, соевия сос и олиото. Бърка се внимателно до редуциране на течността.
- Така готовото свинско се подрежда в чиния и се гарнира със ситно нарязания пресен кориандър и люти червени чушки.