fbpx

Kuwa yaki или пикантно пиле със зелена салата

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

20 минути

Cooking time
Калории

<em>325  kcal</em>

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 600 г филе от пилешки гърди

  • картофено нишесте

  • 20 мл растителна мазнина

  • 5 с.л. Kikkoman уок сос

  • 1 домат

  • 60 г майонеза

  • 120 г микс зелена салата

  • черен пипер

Приготвяне

  • Нарежете пилето на ленти с дебелина 1 см. и ги оваляйте в картофеното нишесте, след което загрейте мазнината в уок тиган на силен огън и добавете пилето, като запържите от всички страни до златисто. С помощта на кухненска ролка отстранете излишната мазнина от тигана.
  • Добавете в тигана към пилето Kikkoman уок соса и разбъркайте добре на котлона за около 2-3 минути.
  • Извадете пилето и го изсипете в чинията за сервиране. Отгоре поръсвате с черен пипер на вкус.
  • Около пилето аранжирайте със зелената салата, домата и майонезата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *