Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?
Не е имало момент, в който да си кажа „Това е!“. По-скоро беше плавен преход, съпровождан от любопитство и влечение към нови вкусове и аромати. Накрая се получи ефектът на снежната топка. 😊
Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?
Всеки се развива с различни темпове, но погледнато през моите очи, да, пътят беше дълъг. Но в същото време беше вълнуващ, интересен и знам, че има още какво да видя и науча.
Кой е най-големият ти учител в кухнята?
Уча се с всяка рецепта, но като най-голям учител се открояват несполуките ми. Смятам, че ако не получаваш това, което искаш, значи не си опитал по правилния начин.
Има ли вкусната рецепта тайна?
Може би всеки кулинар има своя собствена „тайна“, но опитът ме е научил, че ако не готвя с желание, магията не се случва.
Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?
Не мисля, че има такава подправка. Понякога е по-добре да започнеш отначало с нови сили и с поуките от неуспеха.
Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?
Харесвам соевия сос, защото стига да знаеш какви са вкусовите му качества, може да бъде използван в почти всяка рецепта – било то десерт, печиво, основно или предястие. Допреди няколко години свързвах соевия сос единствено със суши, но постепенно започнах да го добавям в повече рецепти. Всички Тайландски ястия са ми много любими, както и сладоледа със сусам и соев сос.
Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?
Стига да съм уверена, че ще мога да се справя, не мисля, че има такава рецепта.
Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?
И за двете трябва да се положат усилия и търпение.
Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?
Може би не е кулинарен трик, а по-скоро начинът, по който ще поднеса храната.
Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?
Вкъщи вечерята винаги е била специален момент от деня, така че бих заложила на добрата компания и домашната храна. Третото не може да се опише с думи, то е магия.
Как се задържа интересът на хората толкова време?
Мисля, че хората трябва да кажат. Аз правя това, което ми носи удоволствие и го правя с желание и страст. Явно съм намерила съмишленици.
С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?
Най-вероятно с повече компютърни науки и пътувания, но животът ми нямаше да е толкова интересен.
Сподели 3 неща, които не знаем за теб.
Не мога да пея. Не помня рецепти и всичко пиша в тефтер. Добра съм в организирането на пътешествия.