Коледа е все по-близо и днес ти представяме една изумителна рецепта, която е достойна за празничния Коледен обяд.
Приготвена с много любов от Люси Евтимова, всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.
Детайли
Порции
5 порции
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
180 минути
Съставки
1 кг свинско месо ( плешка )
4 бр. мандарини
1 бр. лимон
4 с.л. горчица
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
подправки
синап на зърна
подправка за месо
черен пипер
чесън на гранули
щипка индийско орехче
2 бр. дафинов лист
сол на вкус
Приготвяне
- Измийте и подсушете месото добре. Направете прорези по него като на решетка, така че да може да проникне в него маринатата по-добре.
- В купичка смесете Kikkoman Терияки марината, сока на един лимон и една мандарина.
- Преместете местото в подходяща тавичка и изсипете отгоре сместа от купичката. След това обтривате хубаво местото със сол и изброените подправки. Нареждате около месото разполовени останалите мандарини и доливате с малко вода на дъното на тавата.
- Сложете да се пече на 200 градуса първо, докато заври, а след това намалете на 160 градуса. Печете местото добре задушено под фолио около 2-3 часа, така че да стане крехко.
Всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в блога Lussi’s World of Artcraft.