Не се бях замисляла, но кино и храна е перфектната комбинация. Не мислите ли? Трябваше ми малка подсказка от организаторите на вкусния фестивал „Кино и храна“, чийто гост бях в Пловдив. Събитието събира професионалисти и любители готвачи, артисти и музиканти, които обичат да готвят, кулинарни блогъри и влогъри, автори на кулинарни книги и, разбира се, всички, които обичат вкусната храна.
По време на градския фестивал аз и моят екип разказахме историята за създаването на блога „Oishii-san”, представихме и нашето лице – японската кукла, която стои зад името Oishii.
И понеже на фестивал за храна няма как да не говорим за това как да подобрим вкуса, успяхме да разкажем и за своя опит с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Демонстрирахме и качествата му на универсална подправка, която не може да бъде затворена само в азиатската кухня, като дадохме възможност на гостите да опитат свежа салата. И ако свежа салата ви звучи скучно, към нея добавихме специален дресинг с новия продукт на Kikkoman – Ponzu сос.
Гостите, които дойдоха на събитието, получиха още вдъхновение и идеи под формата на книжки с традиционни рецепти, приготвени със соев сос. А какво са кино и храна без приятели? На фестивала намерих нов приятел и любител на японската кулинария – Бате Енчо. За тези, които вече са решили да посетят събитието днес, не пропускайте неговата кулинарна работилница за японска кухня от 17:00 часа на „Кино и храна“.